ratsutus2.jpg

Ohjeita ratsutukseen tuleville

Kun sovit hevosellesi ratsutusajan, pyri kertomaan hevosesta mahdollisimman realistisesti: sen lähtötaso, terveydentila ja toiveesi koulutuksen suhteen. Hevosen ei tarvitse osata mitään tullessaan koulutukseen. Hevosen täytyy olla terve tullessaan tallillemme, eikä se voi tulla tallilta jossa on tarttuvia sairauksia. Hevonen olisi kuitenkin hyvä olla raspattu, rokotettu ja madotettu ennen koulutukseen saapumista. Hevosella on hyvä olla vakuutus, koska Aulangon Ratsastuskoulu Oy ei vastaa hevoselle tai sen varusteille sattuneista vahingoista.

Yleensä ratsutuspaikat varataan kuukaudeksi kerrallaan. Sisäänratsastus eli hevosen alkukouluttaminen ratsuhevoseksi kestää hevosesta riippuen noin 1-3 kuukautta.

Kun tuot nuorta hevostasi ratsutukseen, se ei tarvitse mitään varusteita mukaansa. Jos kuitenkin haluat tuoda varusteita, niin nimeä ne huolellisesti ja tee lista tuomistasi tavaroista. Suitset, satula, mahdollinen ulko- ja sisäloimi riittävät vallan mainiosti. Tallilla on niin paljon erilaisia tarvikkeita, että kaikille hevosille löytyy tarvittavat varusteet. Jos hevosellasi on kesäihottuma tai muu erikoishoitoa vaativa vaiva, ota hoitotarvikkeet mukaan.

Ratsutuksessa olevat hevoset asuvat olkikarsinoissa ja  syövät heinää 4 krt päivässä. Ne saavat väkirehut määrästä riippuen 2-3 krt päivässä. Jos hevosesi syö kauran, heinän ja kivennäisen lisäksi jotain muuta, niin tuo rehut tullessasi mukaan. Jos hevosesi syö jotain muuta väkirehua tai mössöjä tms, laitamme ne ämpäreihin.

Ratsutuksessa olevat hevoset tarhailevat yksin, pareittain tai ryhmässä omistajan toiveiden mukaan. 

Ratsutuspaikoilla olevat hevoset  vaihtuvat pääasiassa kuunvaihteessa. Kun tuot hevosesi ratsutukseen sovi päivä ja kellonaika Sallan kanssa. Nuorten tai vähän kulkeneiden hevosten kohdalla on usein helpompaa jos tuontiajankohta ei olisi ratsastuskoulutuntien kanssa samaan aikaan. Eli tunteja on arkisin klo16-21 ja lauantaisin klo 9-16.

Tallihenkilökunta auttaa mielellään sinua purkamaan hevosesi trailerista. Jos hevosesi  on epävarma tai ensi kertaa uudessa paikassa, laita sille suitset ja liina purkaessasi sitä.  Muista aina irroittaa hevonen ennen kuin avaat lastaussiltaa.