tallit1.jpgtallit2.jpgtallit4.jpg

TALLIALUE

TALLIT

Aulangon Ratsastuskoulun alue on osa entisen Karlbergin kartanon maita, jossa Venäjällä omaisuutensa tehnyt eversti Hugo Standertskjöld (1844-1931) toteutti 1880-luvulla laajamittaiset puisto- ja puutarhatyöt. Talli sijaitsee Aulangon kylpylähotellin ja Hugo-golfkentän takana Aulangonniemellä kauniissa puistomaisemissa. Tallialue rajoittuu Vanajaveden rantaan. Vanhan vuonna 1940 valmistuneen tallin yhteydessä on kaikkiaan 32 karsinapaikkaa; 10 yksityishevosten karsinaa tallin alakerrassa, 15 karsinaa yläkerrassa sekä 7 ulkokarsinaa. Tallissa on vesikarsina, varustehuoneet, loimenkuivatustilat ja rehuhuone. Tämä tallirakennus remontoitiin EU-säädösten mukaiseksi vuonna 2010. Kesällä 2011 rakennus hiekkapuhallettiin ja maalattiin ulkoa ja tammikuussa 2012 valmistui katettu EU-säädösten mukainen lantala. Vuoden 2015 tammikuussa valmistui käyttöön 14 hevosen maneesitalli, josta on kulku suoraan maneesiin. Maneesitallissa on hevosille vesikarsinoita ja säteilylämmitin kuivatukseen ja varusteille on riittävät säilytys- ja kuivatustilat. 

TARHAT

Tallin ympäristössä on useita tarhoja. Osa niistä toimii kesäisin laitumina. Hevoset tarhailevat normaalisti joka päivä klo 8-19 joko laumassa tai yksin. Opetushevoset tarhailevat pääsääntöisesti tuntihevoslaumassa, jolloin niiden on mahdollista toteuttaa hevosille lajityypillistä käyttäytymistä. Sunnuntaisin opetushevosilla on vapaapäivä ja kesäisin muutaman viikon mittainen kesäloma, jonka ne ovat perinteisesti viettäneet Lepaalla.

SOSIAALITILAT

Tallin sosiaalitilat sijaitsevat pihapiirissä olevassa ns. Valkoisessa Talossa. Talo on rakennettu vuonna 1934 alueen puutarhatyöläisten asunnoksi. Talo on remontoitu 2012-13. Ensimmäisessä kerroksessa ns. Olotilassa on tupakeittiö-seurustelutila, wc ja lokerikkohuone, jossa ratsastajilla on mahdollista säilyttää varusteensa tuntien ajan tai pidempäänkin. Vapaita lokeroja voi kysellä Arjalta 050 3006648. Kellarikerroksessa on wc ja suihku, jossa ratsastajat voivat peseytyä tuntinsa jälkeen. Talon toinen kerros, ns. Akademia käsittää leiri-, kokous- ja majoitustilaa. Yrittäjäperhe asuu talon eteläpäädyssä.

KENTTÄ JA KÄVELYKONE

Aidattu, valaistu Vanajaveden rannassa sijaitseva hiekkapohjainen ratsastuskenttämme on kooltaan 45x 90 metriä. Kentällä on mahdollista pitää kahta tuntia yhtä aikaa. Tuntien seuraajat voivat istua rinteeseen rakennetussa avokatsomossa. Opettajan ääni kantaa hyvin kentän toiseenkin laitaan, sillä käytössä on äänentoistolaite. Kuivalla säällä kenttää kastellaan säännöllisesti kastelujärjestelmän avulla. 

Tallilla on neljän hevosen kävelykone. Se on myös yksityishevosten käytössä.

MANEESI

Valoisa hiekkapohjainen maneesimme - kooltaan 24m x 65m - on otettu käyttöön joulukuussa 2014. Sen pitkällä sivulla on katsomo ja tuomaritorni. Maneesissa on hyvä äänentoisto ja sen pitkän sivun peileistä ratsastajan on helppo seurata mm. istuntaansa ja hevosen liikkumista.  

MAASTOT

Aulangon erityislaatuinen kulttuurimaisema tarjoaa ratsastajalle kaunista katseltavaa. Talvisaikaan ratsastajat voivat ratsastaa valaistua rantatietä. Käytössä ovat ympäri vuoden myös Hämeenlinnan kaupungin ja Metsähallituksen merkitsemät ratsastusreitit Aulangon puistometsässä. Jos pitemmälle on mieli, maastoja pitkin pääsee aina Hauholle asti. Sinne on aiemmin tehty tallilta ratsastusvaelluksia kesäisin. Tallin ympäristössä on muutamia maastoesteitä.