080811_071-1.jpghevosia_torilla.jpgtalli_040910_441.jpg

TOIMINTA

Tarjoamme ratsastuksenopetusta Aulangon ja Vanajaveden kauniissa maisemissa. Ratsastustunteja pidetään maanantaista perjantaihin pääsääntöisin klo 16:00-20:00, sekä lauantaisin klo 9:00-14:30. Sunnuntaisin hevosilla on yleensä vapaapäivä. Kesäsunnuntaisin tallilla voidaan järjestää kilpailuja tai käydään porukalla muualla kilpailemassa.

Opetusta järjestetään kentällä, maastossa tai maneesissa ratsastajien tason ja toiveiden mukaan. Ratsastustuntimme on jaoteltu taito- ja ikäryhmiin. Esimerkiksi pienimpiä (n. 3-6 v) ratsastajia varten meillä on 25 minuutin mittaisia minitunteja, joilla pienet ratsastajan alut voivat tutustua rauhassa ratsastukseen. Alkeiskurssilla ratsastus on jo suunnitelmallisempaa. Aikuisille järjestetään tarvittaessa omia alkeiskursseja. Myös vakiotunneilla pyrimme sijoittelemaan juniorit ja seniorit omille tunneilleen. Tunneilla panostamme kunnollisen perusratsastuksen opetteluun. Rataesteitä hypätään vakiotunneilla satunnaisesti, mutta viikoittain tallilla on kolme säännöllistä estetuntia. Niille voi ilmoittautua joko vakituiseksi ratsastajaksi tai irtotunnille. Vakiotuntilistamme on melko täysi, mutta paikkoja kannattaa tiedustella opettajalta tallin numerosta

  • Master-opettaja Salla Varenti  pitää tunnit maanantaista lauantaihin.
  • Ratsastuksenohjaaja Krista Nieminen pitää osan tunneista.

Tuntien varaustilanteesta ja ilmoittautumisista vastaavat ratsastuksenopettajat tallin numerosta 045 318 3317. Parhaiten tavoitat opettajan noin puoli tuntia ennen päivittäisten tuntien alkamista. Pyrimme vastaamaan heti kun se talliaskareilta on mahdollista. Jos vastausta ei kuulu, laita tekstiviesti, otamme yhteyttä Sinuun päin.

Kannustamme oppilaitamme myös kilpailemaan. Motivoituneimpia ja tavoitteellisimpia ratsastajia varten meillä on valmennusryhmiäTuntihevosilla valmennusryhmiin kuuluvilta edellytämme valmennustuntien lisäksi myös vakiotunnilla käymistä. Panostamme koulullamme ammattitaitoisen perusopetuksen lisäksi myös osaaviin ja toimiviin tuntihevosiimme. Niillä on myös valmennusryhmiin kuulumattomien oppilaiden mahdollista kilpailla. Hevosen vuokra ulkopuolisissa kilpailuissa ja valmennuksissa on edullinen, 12 euroa vuonna 2014.

Ratsastuksen opetuksen lisäksi meiltä on mahdollista tilata kärry- tai rekiajeluja erilaisiin tilaisuuksiin kuten häihin, syntymäpäiville ja eläkkeellelähtöjuhliin. Yhteistyökumppanimme Hämeen Ratsukilta perinteisissä rakuuna-asuissaan avustaa meitä tarvittaessa ja on tuttu näky mm. Hämeen Linnan ympäristössä historiallista tunnelmaa tuomassa.

 

Pikkuponimme ovat tottuneita talutusratsuja ja ratsastustapahtumien vetonauloja.