nuori_valmentaja.jpgjokeri8.jpg080811_121-1.jpg

RATSASTUSTUNNIT

Talutusratsastus on usein ensimmäinen kosketus ratsastusharrastukseen. Minitunnit on tarkoitettu lajiin tutustumassa oleville perheen pienimmille (3-7 v) ratsastajille ja niille aloitteleville ratsastajille, jotka vielä miettivät uskaltautuvatko varsinaiselle alkeiskurssille. Alkeiskursseja järjestämme tarpeen mukaan myös aikuisille.

Talutusratsastus

Talutusratsastusta järjestetään tallillamme lauantaisin klo 11:00. Talutusratsastuksessa voidaan ratsastaa kentällä tai toiveen mukaan esimerkiksi Vanajaveden rannassa kulkevalla puistotiellä. Tallilta saa lainaksi kypärän ja haluttaessa turvaliivin. Talutusratsastukseen ilmoittaudutaan tuntia pitävälle opettajalle. Paikalle voi tulla aikaa varaamatta.

Minitunnit

Minitunnin kesto on 25 minuuttia. Tunnilla hevosilla ja poneilla on aina taluttaja. Minitunneilla mennään käyntiä ja ravia ja harjoitellaan muun muassa kevennystä. Lisäksi tunneilla jumpataan ja harjoitellaan hevosen ohjaamista. Tarkoituksena on kehittää ratsastajan koordinaatiota hevosen selässä ja auttaa luomaan ratsastajan ja hevosen välistä suhdetta. Suosittelemme, että minitunnin ajan lapsen vanhempi seuraa tuntia.

Alkeiskurssi

Aloitamme uusia alkeiskursseja ympäri vuoden mikäli aloittajia ilmaantuu riittävä määrä. Alkeiskurssi käsittää 10 ratsastustuntia ja yhden teoriatunnin, jolla tutustumme hevosen hoitamiseen, varusteisiin ja satuloimiseen. Tavoitteena on, että alkeiskurssin aikana ratsastaja oppii hallitsemaan hevosta kaikissa askellajeissa, tietää millainen on hyvä perusistunta ja perusavut sekä osaa ohjata hevosta haluamaansa suuntaan.

Kausikorttitunnit

Kausikortin ostaneet ratsastavat viikoittain tietyllä vakiotunnilla. Säännöllinen harjoittelu ja tuttu ryhmä takaavat, että opettaja tuntee oppilaansa ja oppimisessa säilyy ”punainen lanka”. Ryhmät on jaettu samantasoisiin oppilaisiin ja ryhmäkoko tunneilla on max 8 ratsukkoa. Hevoset vaihtuvat tuntikohtaisesti. Välillä testaamme myös, kuinka edistystä tapahtuu, jos ratsastaja ratsastaa useamman kerran peräkkäin samalla hevosella. Kortti on voimassa joko syys- tai kevätkauden.

10 –kerran kortti

Toinen suosittu tuntivaihtoehtomme on kymppikortti. Kortti on voimassa 12 viikkoa. Myös kymppikortilla on mahdollista ratsastaa samalla viikottaisella vakiotunnilla.  

 

SRL:n PDF -muotoisen ratsastavan lapsen vanhenpainoppaan sekä ohjeita talutusratsastusta varten löydät täältä:

http://www.ratsastus.fi/prime156/prime112.aspx