nuoriso.jpgtytot_ja_poni.jpg

Kerhot

Aulangon ratsastuskoululla toimiva seura Hämeen Ratsastajat ry (HämR) panostaa monipuoliseen nuorisotoimintaan. Vuonna 2006 seura palkittiin Nuoren Suomen Sinetillä osoituksena menestyksekkäästä juniorityöstä.

Hevostaitoja kehittävien heppakerhojen lisäksi juniorit järjestävät retkiä, tempauksia ja tallikilpailuja. Hevosen käsittelyä on mahdollista harjoitella ensin hoitoharjoittelijana ja myöhemmin hevosenhoitajana. Kerhojen vetäjinä toimivat SRL:n koulutuksen käyneet junioriohjaajat.

Aulangon tallilla toimivat seuraavat kerhot:

HEPPAKERHO 1 Lauantaisin kello 12.30-13.30 - on tarkoitettu perheen pienimmille heppahulluille. Hevostaitojen opettelun lisäksi kerhossa liikutaan ja leikitään paljon. Tavoitteena suorittaa minimerkki. Kerhonohjaajana toimivat Liisa Tiitola, Iiris Pääkkönen sekä Siiri Salo.

HEPPAKERHO 2 Keskiviikkoisin kello 17.00-18.00 - on tarkoitettu yli 10-vuotiaille tytöille ja pojille. Tässä kerhossa käydään läpi perusasioiden jälkeen jo hieman haastavampia asioita, leikkiä unohtamatta. Kerholaisten tavoitteena on suorittaa perus-, tai hoito1 -merkki. Kerhonohjaajina toimivat Eve Laari ja Mira Tuominen apunaan Karo Laari.

AIKUISTEN HEPPAKERHO - kokoontuu Aulangon ratsastuskoululla valkoisessa talossa joka kuun ensimmäinen maanantai kello 18.00-19.00. Kerho on tarkoitettu kaikentasoisille aikuisille heppahulluille, ja mukaan voi tulla vaikkei tietäisi hevosista mitään! Perusasioitten lisäksi kerholaiset pääsevät tutustumaan moniin kiinnostaviin hevoselämän askareisiin, kuten kengitykseen ja satulan sovitukseen. Ohjaajana toimii Karo Laari.

JUNNUKLUBI - on tarkoitettu heppakerholaisia vanhemmille heppahulluille, niin tytöille kuin pojillekin. Klubi kokoontuu joka toinen keskiviikko (parittomat viikot) tallilla klo 17.45-18.45. Hevostaitojen lisäksi liikutaan ja pohditaan mm. ympäristöasioita. Klubilaiset pääsevät vaikuttamaan ohjelmaansa ja suunnittelevat itse tapahtumia, retkiä, näytelmiä yms.

Lisätietoja kerhoista HämR:n sivulta http://hameenratsastajat.sporttisaitti.com/nuorisotoiminta/heppakerhot/